20 april 2017, 14:45 Kaleidoscope views 4675
A fost anunțată cauza pieirii mamuților (Video)
20 april 2017, 14:45 Kaleidoscope views 4675

A fost anunțată cauza pieirii mamuților (Video)

Oamenii de știință au găsit dovezi ale noilor cauze de dispariție a ecosistemelor din Pleistocenul tîrziu, inclusiv a mamuților.

Studiul respectiv a fost publicat în revista Nature Ecology & Evolution, fiind comunicat pe scurt de Universitatea din Adelaide (Australia).

Experții consideră că în urmă cu aproximativ 11-15 mii de ani, înainte de dispariția ecosistemelor Pleistocenului, a început topirea permafrostului din Siberia și America de Nord. Acest lucru a provocat o creștere a umidității aerului, iar pășunile atît de obișnuite pentru animale s-au transformat în mlaștini și turbării. Drept urmare a acestor procese s-a produs o diviziune a populațiilor de animale mari, în special, a mamuților.

Savanții au ajuns la aceste concluzii după ce au efectuat analiza radiocarbonică a 51 de oase de ierbivore (de exemplu, zimbru și cal) care făceau parte în timpurile antice din ecosistemele Pleistocen.

Potrivit oamenilor de știință, savanele africane, care după bioproductivitate poate fi comparate cu cele ale ecosistemului Pleistocenului, s-au menținut pînă în prezent, cel mai probabil, datorită musonului care transportă umezeala din regiunea subecuatorială.

Source: noi.md

Keywords:

arheologie , mamut

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
153 locuitori

Grigorăuca este un sat din cadrul comunei Bădiceni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 153 de oameni. Satul Grigorăuca a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.