05 october 2014, 12:12 Kaleidoscope views 8445
05 october 2014, 12:12 Kaleidoscope views 8445

Asteroizii au intrat în coliziune cu Pămîntul mai frecvent decît se credea


Foto: magov.net 

Asteroizi gigantici, cum ar fi cei care au ucis cîndva dinozaurii au căzut pe suprafaţa planetei noastre miliarde de ani în urmă, dar mult mai frecvent decît se credea anterior, au declarat cercetătorii de la agenţia NASA.

Asteroizii ucigași, care au dus la dispariţia dinozaurilor, au căzut pe pămînt 65 de milioane de ani în urmă, atingînd 10 km în diametru, relatează phenomenica.com.

Studiind munţii din Australia şi folosind modele computerizate, oamenii de știință au estimat că aproximativ 70 de asteroizi de această dimensiune, sau mai mult au căzut pe suprafaţa planetei noastre între 1,8 şi 3,8 miliarde de ani în urmă. În această perioadă, circa 4 asteroizi de aceeaşi dimensiune au căzut pe suprafaţa Lunii, au anunțat cercetătorii.

Noua cercetare sprijină teoria că Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun s-au format pe alte orbite aproximativ 4,5 miliarde de ani în urmă, iar apoi au "migrat" pe orbitele lor actuale circa 4 miliarde de ani în urmă, ca urmare a interacţiunii dintre forţele gravitaţionale în sistemul solar. Acest eveniment a declanşat o avalanșă de comete şi asteroizi care au intrat în coliziune cu planetele.

 

Sursa: infoniac.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.