27 june 2019, 21:00 Kaleidoscope views 17362
27 june 2019, 21:00 Kaleidoscope views 17362

Secretul Curcubeului


Foto: ziare-pe-net.ro 

De unde apare curcubeul? Da, e un fenomen optic, dar ce au văzut nişte oameni rar ne e dat să observăm.

O întîmplare interesantă, jocul unor balene, s-a transformat în ceva spectaculos: în momentul în care mamiferul a aruncat un jet de apă, iar stropii fini care au zburat prin aer au dus la apariţia unui mic curcubeu.

Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic care se manifestă prin apariţia  unui arc colorat, atunci cînd lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

Formarea acestui curcubeu datorită unei balene e considerat un fenomen interesant şi extrem de rar, aproape la fel de spectaculoasă a fost şi apariţia pe cer a curcubeului perfect. Un astfel de fenomen a fost fotografiat şi toamna trecută, în oraşul britanic Cotswold.

Keywords:

soare , ploi , meteo , natura

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.