07 february 2014, 11:18 Kaleidoscope views 13109
07 february 2014, 11:18 Kaleidoscope views 13109

Ce ascunde partea întunecată a Lunii

NASA a prezentat o înregistrare video impresionantă, realizat de sondele GRAIL, carte te face să crezi că te-ai teleportat pe Lună.

Datorită noilor tehnologii şi măsurători, acum pot fi văzute, în detaliu, imagini de pe partea întunecată a Lunii, unde pasionaţii de fenomene bizare spuneau că există extratereştrii şi construcţii impresionante.

Acum, lucrurile sunt cît se poate de clare. Pe partea întunecată a Lunii se află munţi şi cratere, cum sînt şi pe partea vizibilă a satelitului natural al Terrei.

Printre cele mai impresionante imagini sînt cele în care se văd craterul Shackleton sau bazinul Aitken, de la polul sud al Lunii, care e cel mai mare şi mai adînc de pe întreaga suprafaţă a satelitului.

Astronomii speră să afle cu ajutorul sondelor cum s-a format satelitul Pămîntului și cum arată nucleul lui.

Keywords:

NASA , luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.