09 february 2012, 09:45 Kaleidoscope views 7360
09 february 2012, 09:45 Kaleidoscope views 7360

Lumea trebuie să fie gata pentru majorarea prețurilor la alimente

Secetă în SUA și pe coasta Mării Negre, musoni slabi în India, foame în Africa ... Lumea se așteaptă la o nouă rundă de criză alimentară, spun experții.

Asia practic nu a fost afectată de dezastru – grație unei recolte extraordinare de orez, dar "Big 20" țări dezvoltate și care se dezvoltă activ se vor confrunta cu o creștere puternică a prețurilor la produsele alimentare, scrie compulenta.ru.

În acest an s-au produs destule evenimente meteorologice nefavorabile, ceea ce va duce la recolte foarte scăzute. Astfel, Statele Unite se așteaptă la o recolta slabă de porumb, iar Rusia – de soia. Ca rezultat va crește presiunea asupra prețurilor, similar cu ceea ce am văzut în anii 2007-2008, cînd prețurile mondiale la grîu și orez au crescut de aproape două ori.

48 de state americane au trăit cea mai fierbinte lună iulie în istoria observațiilor, iar  statele agricole au cunoscut cea mai gravă secetă din anul 1950 pînă în prezent. Se așteaptă cea mai mică recoltă de porumb din ultimii șase ani. Cel mai probabil, prețurile la porumb și la soia vor urca la niveluri record. Ar trebui remarcat faptul că, de la începutul verii în Statele Unite a ucrescut prețurile la cereale, iar la porumb - cu 40%.

În același timp, în prima jumătate a anului, producția de cereale în China a ajuns la 1,3 trilioane de tone – cu 2,8% mai mult decât în ​​2011. În plus, se vorbește că Australia ar putea ajuta restul lumii. Cu alte cuvinte, produse alimentare vor fi, dar la prețuri diferite.

Keywords:

comert , natura , seceta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.