31 august 2015, 12:35 Kaleidoscope views 16456
31 august 2015, 12:35 Kaleidoscope views 16456

14 miliarde de ani de evoluţie a Universului, în 78 de secunde

Astrofizicienii au creat cea mai realistă simulare computerizată a evoluţiei Universului de până acum, în doar 78 de secunde.

Simularea celor 14 miliarde de ani de existenţă a cosmosului a fost realizată folosind programul Arepo, de o echipă de la Harvard-Smithsonian Centre for Astrophysics (CfA) în colaborare cu cercetătorii de la  Heidelberg Institute for Theoretical Studies (HITS).

Istoria universului a fost comprimată în cele 78 de secunde pe parcursul a cîteva luni de lucru, folosind un supercomputer de la Harvard.

Cercetătorii spun, însă, că nu au terminat încă treaba. Deşi filmuleţul este impresionant, ei vor mai mult. Astrofizicianul Debora Sijacki spune că echipa vrea să genereze simulări ale unor zone mai mari din univers, pentru a crea cel mai mare şi mai realist model al cosmosului.

Keywords:

Univers , cosmos , evolutie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
111 locuitori

Sătuc este un sat din cadrul comunei Pelinei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 111 oameni. Satul Sătuc a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.