26 december 2019, 11:00 Kaleidoscope views 3236
Civilizația americană. De la Bush la Bush
26 december 2019, 11:00 Kaleidoscope views 3236

Civilizația americană. De la Bush la Bush

Continuăm ciclul de materiale consacrate istoriei americane moderne. Data trecută am examinat anii de președinție a lui Ronald Reagan. Astăzi vom vorbi despre guvernarea lui George W. Bush – senior, în care America a devenit hegemon mondial total. Dar nu pentru mult timp – lumea s-a confruntat cu noi provocări și realități.

Cel care a biruit "imperiul răului"

Perioada de guvernare a lui Ronald Reagan este considerată o epocă întreagă nu doar grație duratei ei, ci și pentru măreția schimbărilor politice în țară și în lume. A căzut URSS. A fost distrus întregul lagăr socialist. S-a prăbușit proiectul economiei socialiste și a viitorului socialist. Și chiar dacă mai era China, orientată spre implementarea proiectului comunist, calea ei amintea mai degrabă o variantă de amestec a confucianismului cu guvernarea național-comunistă. La fel și Coreea de Nord, și Vietnamul.

În această perioadă istorică elita americană își putea considera proiectul realizat pe deplin. Pe acest val în SUA vine la putere succesorul lui Ronald Reagan, adeptul său, vicepreședintele G.Bush -seniorul. Pe timpul acestui om, care și-a făcut cariera ca șef al CIA și inițiator al apropierii dintre SUA și RPC, s-a creat un fel de simfonie a puterii.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

SUA , America

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.