12 september 2012, 12:45 Kaleidoscope views 8587
12 september 2012, 12:45 Kaleidoscope views 8587

Maximul activității solare din 2013 se apropie

Soarele a intrat în faza cea mai activă din ultimii 11 ani, după cum se poate vedea din imaginile foto ale soarelui. De fiecare dată cînd steaua noastra erupe ne amintim că ciclul solar se apropie de "maximul său", în 2013, și, astfel, activitatea solara este într-adevăr în creștere.

Dar ce anume înseamnă aceasta - activitate solară în creștere? Pentru claritate, vă oferim două imagini care vă permit să comparați cum arăta soarele doar doi ani în urmă și ceea ce este acum. Aceste schimbări vizuale ne dau o idee despre maximele și minimele solare. În prezent trăim perioada de creștere a activității solare în cadrul unui ciclul de 11 ani. Ea este determinată de numărul de erupții de pe suprafața stelei. Minima recentă a fost înregistrată în anul 2008. Maximul activității solare este prognozat pentru luna mai a anului următor.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1538 locuitori

Grigorăuca este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cozești, Petropavlovca și Grigorăuca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1538 de oameni. Satul Grigorăuca a fost menționat documentar în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.