27 december 2012, 14:41 Kaleidoscope views 6693
27 december 2012, 14:41 Kaleidoscope views 6693

Dezastrele naturale vor scumpi mîncarea

Echipa de strategie a uneia dintre cele mai titrate instituţii financiare din lume, Deutsche Bank, prognozează că ne aşteaptă un an mai greu decît cel care se apropie de final, informează libertatea.ro.

Specialiştii afirmă că în 2013 schimbările accelerate de temperatură vor avea implicaţii majore asupra pieţelor financiare. Astfel, dacă seceta va continua şi anul viitor în Statele Unite, Rusia şi Brazilia, aşa cum prognozează deja meteorologii, aceasta ar putea avea efecte devastatoare asupra preţului la alimente.

Dezastrele naturale, precum şi taifunurile sau uraganele vor cîntări greu, anul viitor, în procesul de revenire economică.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, avertizează că procesul de reformă în zona euro va fi “greu şi dureros” în timpul anului 2013. Şi e posibil să dureze mai mult de un an. “Anul viitor, vom avea rate foarte scăzute de creştere, vom vedea o creştere negativă în unele ţări şi ne putem aştepta în continuare la niveluri foarte ridicate ale şomajului”, a spus Angela Merkel.

Keywords:

natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.