21 january 2013, 12:25 Kaleidoscope views 7316
21 january 2013, 12:25 Kaleidoscope views 7316

Mona Lisa a fost trimisă pe Lună

Specialiştii NASA au efectuat un experiment unic, pentru prima oară ei au trimis datele între două corpuri planetare, cu un fascicul laser. După cum informează space.com în calitate de date a fost luat tabloul monocrom a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa.

Semnalul laser, lansat din statul american Maryland, a parcurs 384.000 kilometri şi a ajuns pînă la stelitul artificial al Lunii, Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

La ora actuală, pentru legătura între sateliţi sunt utilizate semnalele radio, însă în viitorul apropiat legătura laser va putea înlocui total legătura radio, fiind o modalitate mai rapidă de comunicare.

 

Keywords:

luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.