25 march 2014, 14:59 Kaleidoscope views 12674
25 march 2014, 14:59 Kaleidoscope views 12674

Înălţimea tocurilor, indicator economic

Dacă femeile poartă încălţăminte cu toc înalt, este semn bun pentru economie, potrivit unui studiu. Tocurile purtate de femei sînt un indicator economic neobişnuit, dar destul de precis, spun specialiştii.

Situaţia economică a lumii influenţează tendinţele modei, cel puţin pe cele în materie de încălţăminte, reiese dintr-un studiu citat de cotidianul „Daily Mail“. În vremuri de instabilitate economică, femeile renunţă la pantofii cu toc înalt în favoarea celor fără toc. Explicaţia dată de Julie Donnelly, reprezentant al magazinului: reprezentantele sexului frumos caută stabilitate în... pantofii fără toc.

Cînd economia merge bine, femeile poartă încălţăminte cu toc pentru că se simt optimiste şi puternice. Asocierea dintre tocuri şi starea economică a lumii poate părea frivolă, dar chiar şi specialiştii de la IBM au observat această legătură. Analiza realizată de ei arată că discuţiile din social media în legătură cu tocurile înalte au atins punctul maxim la sfîrşitul anului 2009, după care s-au rărit, pentru ca la jumătatea anului 2011 să se concentreze asupra tocurilor joase şi a pantofilor fără toc.

În teorie, putem specula că este de ajuns să urmărim moda străzii pentru a lua pulsul economiei. Așa se face că în anul 2009, tocurile atinseseră înălțimi de 17 centimetri, spre deosebire de 2011, cînd alegerile femeilor se învîrt în jurul balerinilor și pantofilor cu toc mic.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.