23 february 2024, 15:30 Kaleidoscope views 2777
Beneficiile ceaiului de păpădie pentru sănătate. Rădăcina face minuni
Photo: bazaar.ru
23 february 2024, 15:30 Kaleidoscope views 2777

Beneficiile ceaiului de păpădie pentru sănătate. Rădăcina face minuni

Ceaiul de păpădie este cunoscut pentru reducerea balonării, detoxifierea ficatului dar și pentru calmarea afecțiunilor digestive, transmite moldovenii.md cu referire la dcnews.ro.

Reduce balonarea

Dacă vă simțiți balonat, ceaiul de păpădie vă poate ajuta, deoarece acționează ca un diuretic. 

Ajută la detoxifierea ficatului

Rădăcina de păpădie a fost de multă vreme considerată un „tonic hepatic” în medicina populară. Studiile preliminare sugerează că acest lucru se datorează, în mare parte, capacității sale de a crește fluxul de bilă.

Ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea ajuta la detoxifierea ficatului, poate ajuta la problemele pielii și ochilor și ameliorează simptomele bolii hepatice. Un studiu din 2017 sugerează că polizaharidele din păpădie pot fi într-adevăr benefice pentru funcționarea ficatului.

Pierderea în greutate

Un studiu recent coreean sugerează că păpădia ar putea avea efecte similare asupra organismului ca medicamentul pentru pierderea în greutate Orlistat, care acționează prin inhibarea lipazei pancreatice, o enzimă eliberată în timpul digestiei pentru a descompune grăsimile.

Testarea impactului extractului de păpădie a dezvăluit rezultate similare, determinând cercetătorii să recomande studii suplimentare asupra posibilelor efecte anti-obezitate ale păpădiei.

Ceaiul de păpădie poate calma afecțiunile digestive

Ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive asupra sistemului tău digestiv, deși multe dintre dovezi sunt anecdotice. În trecut, a fost folosit pentru a îmbunătăți apetitul și pentru a calma afecțiunile digestive minore.

Source: www.dcnews.ro

Keywords:

ceai , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.