04 july 2013, 10:49 Kaleidoscope views 2630
04 july 2013, 10:49 Kaleidoscope views 2630

NASA va „prinde în plasă” şi va „parca” pe orbita Lunii un asteroid


Foto: bagnet.org

NASA plănuieşte atragerea unui asteroid pe orbita Lunii, astfel încît astronauţii să îl poată explora, a declarat senatorul Bill Nelson, preşedintele comitetului pentru ştiinţă şi explorare spaţială din Senatul american, transmite publicaţia Huffington Post.

Astfel, o navă fără echipaj ar urma să „captureze” în 2019 un asteroid de dimensiuni mici, cu o greutate de 500 de tone. Odată adus pe orbita Lunii, o capsulă spaţială Orion, cu un echipaj de circa patru astronauţi, va merge la corpul spaţial în 2021, iar echipajul va putea explora asteroidul.

Proiectul a fost accelerat cu patru ani, la insistenţele preşedintelui Barack Obama, care a locat 100 milioane de dolari în plus din bugetul pe 2014 pentru această misiune. Banii vor fi folosiţi pentru găsirea asteroidului potrivit. Aterizarea pe corpul spaţial era programată într-o primă fază pentru anul 2025.

Nu se ştie cît va costa în final proiectul NASA, însă anul trecut, Keck Institute for Space Studies a propus un plan similar, pe care l-a estimat la 2,6 miliarde de dolari.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.