30 april 2015, 16:01 Kaleidoscope views 20057
30 april 2015, 16:01 Kaleidoscope views 20057

Atlantida în 3D: arheologii au recreat orașul legendar


Foto: fedpost.ru

Vechiul oraş egiptean Heracleion, numit şi Thonis, s-a scufundat în Marea Mediterană acum 1.200 de ani, iar despre el s-a crezut că este doar o legendă. Arheologii au demonstrat însă contrariul, ruinele oraşului fiind descoperite de aceştia la 45 de metri sub apă.

Potrivit The Telegraph, în ultimele luni, arheologi din toată lumea s-au adunat la Univeristatea Oxford pentru a discuta despre descoperirile care au început să fie scoase la suprafaţă, din comorile de la Heracleion, oraşul care are fost centrul vamal principal prin care se efectuau toate schimburile comerciale provenite din Grecia şi din alte zone din Marea Mediterană, care intrau în Egipt.

Arheologii au descoperit epavele a mai mult de 64 de nave îngropate în nisip, monede din aur, obiecte din bronz, o statuie uriaţă de 4,8 metri, dar şi sute de statui mai mici ale zeităţilor.

Se crede că acest oraş a fost construit în secolul al VIII-lea î.Hr. El se află la gura de vărsare a fluviului Nil în Marea Mediterană. Oamenii de știință nu știu deocamdată cauza scufundării orașului 1.000 de ani mai tîrziu, dar se crede că nivelul mării a crescut treptat și s-a produs o prăbușire bruscă a solului.

Keywords:

arheologie , Atlantida , Egipt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.