05 november 2013, 12:34 Kaleidoscope views 7274
05 november 2013, 12:34 Kaleidoscope views 7274

Moldovenii preferă litoralul turcesc odihnei în România


Foto: wordpress.com

Se pare că litoralul din România nu mai este atractiv pentru moldoveni. An de an, numărul turiştilor autohtoni care merg să facă plajă pe litoralul vecinilor este în descreştere. Şi în acest sezon cele mai multe foi de vacanţă sînt rezervate pentru odihna în Turcia, informează tv7.md.

Vara trecută, potrivit statisticilor, doar 8 procente dintre turiştii care au mers la odihnă au preferat staţiuni de peste Prut. Mai mult decît atît, în acest an s-a renunţat şi la programul „Litoralul pentru toţi”, care permitea moldovenilor să meargă la mare în România cu bani puţini. Nicolae Ghereg, directorul unei agenţii turistice, susţine că acest lucru este regretabil. “În ultimii ani în infrastructura hotelieră s-a investit foarte mult în litoralul românesc, hotelurile arată foarte bine. În fiecare seară sau zi sînt nişte programe: diferite activităţi, diferite distracţii. Şi atunci, dacă luăm la general, astăzi litoralul românesc prevalează chiar şi pentru români.”

Reprezentantul agenţiei crede că litoralul românesc e ocolit de moldoveni din cauza promovării insuficiente a ofertelor, dar şi faptului că oamenii de la noi sînt adepţii turismului pasiv.

Odată deschis sezonul estival, operatorii turistici vin cu propuneri atractive pentru moldovenii care vor să-şi petreacă o săptămâna din iunie pe plajele din România. Astfel, cu 250 de euro, puteţi merge într-o vacanţă care include cazarea într-un hotel de trei stele cu două mese pe zi.

Cu toate acestea însă, niciun chilipir nu devansează Turcia, care este destinaţia de odihnă numărul unu în preferinţele moldovenilor.
Nina Belei, director agenţie de turismconsideră că: “În primul rînd Turcia are, bineînţeles, litoralul, care este mai la sud decît alte litorale din apropierea Moldovei, plus la aceasta are serviciile foarte bune. Alt plus este faptul că cursele charter, sînt în fiecare zi. Şi bineînţeles, cel mai optim este că nu avem nevoie de viză”.

La fel, şefa agenţiei de turism recunoaşte că moldovenii nu se zgîrcesc la bani atunci cînd merg în Turcia şi că preferă hotelurile mai scumpe.
“Majoritatea turiştilor pleacă la hoteluri bune, pentru că nu este mare diferenţă. Cele care sînt mai ieftine sînt mai departe de mare sau nu au multe servicii incluse în preţul pachetului.”

Spre deosebire de România, şapte zile de odihnă în Turcia costă între 400 de euro şi pot depăşi 1.000 de euro de persoană. Foile de vacanţă sînt însă cu pînă la 40 la sută mai ieftine dacă sînt rezervate din timp.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1082 locuitori

Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.