06 march 2013, 11:06 Kaleidoscope views 8400
06 march 2013, 11:06 Kaleidoscope views 8400

NASA: în trecut pe Marte a existat apă


Foto: stirileprotv.ro

Revista Science va publica un material amplu legat de dovezile existenței apei într-un trecut îndepărtat pe planeta Marte.

Materialul are la bază o fotografie realizata de Roverul Curiosity trimis de NASA pe planeta roșie, în care pot fi observate chiar și astăzi sedimente extrem de vechi ce dovedesc că într-un trecut îndepărtat, pe suprafața planetei Marte a curs apa.

"Aceste roci ne arată că în trecut era mai cald pe Marte și îndeajuns de umed incît ca pe suprafața planetei să curgă apa", a declarat Linda Kah, care a lucrat la analizarea imaginilor făcute de Roverul Curiosity pe Marte.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Keywords:

Planete , apa , NASA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.