13 june 2014, 10:02 Kaleidoscope views 9061
13 june 2014, 10:02 Kaleidoscope views 9061

Cea mai populară destinație turistică din lume


Foto: mke.ee

Amatorii de călătorii ar trebui să se grăbească să-și facă bagajele pentru o vacanță în Thailanda. Capitala țării - Bangkok – a fost recunoscut ca fiind cel mai vizitat oraș din lume și o destinație preferată de turiștii internaționali, potrivit unui sondaj realizat de un Serviciu specializat, scrie Raut.ru.

Anul trecut cel mai vizitat oraș a fost Londra, dar acum capitala Thailandei l-a întrecut cu o marjă de 1%.

Motivul creșterii numărului de vizitatori ai Bangkok-ului constă în creșterea numărului turiștilor din partea superioară a clasei de mijloc. În plus, popularitatea acestei destinații este determinată și de prosperitatea în creștere a Asiei în general. Potrivit prognozelor, în acest an Bangkok-ul va fi vizitat de circa 16 milioane de oameni. Referitor la Londra, cifra va fi puțin mai mică. Și pe locul al treilea este capitala dragostei – Parisul, care va fi vizitat de 13, 92 milioane oameni.

În timp ce Bangkok pretinde a fi cel mai vizitat oraș din lume, turiștii vor lăsa mai mulți bani la New York, cu toate că numărul turiștilor va fi mult mai mic: doar 4,46 milioane. Aici, turiștii vor lăsa aproximativ 18,6 miliarde de dolari. Între timp, Tokyo rămîne cel mai scump oraș. Cheltuielile totale ale fiecărui turist vor alcătui în medie 2 200 de dolari. Și e mult mai mult decît cheltuielile turiștilor în Bangkok.

Keywords:

calatorie , turism , Thailanda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.