08 january 2013, 17:02 Kaleidoscope views 11245
08 january 2013, 17:02 Kaleidoscope views 11245

Cel mai vechi vas comercial descoperit pe fundul lacului Ontario (VIDEO)


Foto: jurnalul.ro

Exploratorii au descoperit pe fundul lacului Ontario cel mai vechi vas comercial cunoscut, despre care se cunoaşte faptul că s-a scufundat în timpul unei furtuni violente, în anul 1839. Epava acestui vas a fost găsită luna trecută de Roger Pawlowski, Jim Kennard şi Roland Stevens, relatează Huffington Post.

Cei trei exploratori au declarat, pentru Detroit News, că au localizat, în nordul lacului Ontario, "rămăşiţele navei Atlas, cel mai vechi vas comercial din lume".

Vasul s-a scufundat în mai 1839, în timpul unui transport de calcar din Jefferson Country la Oswego. Cei cinci membrii ai echipajului nu au supravieţuit. Se pare că Atlas a fost construită cu un an înainte de naufragiu, de către Asa Davis.

Epava a fost descoperita în luna iunie, cu ajutorul imaginilor preluate de la o adîncime de peste 300 m, în lacul Ontario.

Jim Kennrad este unul dintre exploratorii care au descoperit cea mai veche epavă din istoria Marilor Lacuri, HMS Ontario, în anul 2008. Nava s-a scufundat în anul 1780, în timpul unei furtuni pe Lacul Ontario.

 

Sursa: jurnalul.ro

Keywords:

nava , lacuri , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
442 locuitori

Bălţaţi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 442 de oameni. Satul Bălţaţi a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.