08 december 2013, 14:45 Kaleidoscope views 9502
08 december 2013, 14:45 Kaleidoscope views 9502

Numărul doritorilor de a zbura pe Marte a depășit 100 000


Foto: r7.com

Peste 100.000 de oameni sînt tentaţi de un drum doar dus pînă pe Marte în cadrul proiectului Mars One, care a fost lansat în aprilie, relatează CNN.

Cei care doresc să participe pot trimite cereri de înscriere pînă în iulie 2015, cînd va avea loc selecţia finală. Pot lua parte la expediție persoanele care au împlinit 18 ani. De asemenea, ei trebuie să plătească o taxă, a cărei valoare variază în funcție de naționalitatea participantului. De exemplu, un cetățean american trebuie să plătească $38, iar un mexican - $15, anunță CNN. Compania-organizator a proiectului susține că prețul este stabilit în funcție de mărimea PIB-ului pe cap de locuitor din fiecare țară.

Din numărul total, doar 24 de persoane urmează să fie alese, după care timp de şapte ani vor fi instruite pentru zbor.

Costul excursiei pe Marte, pentru primul echipaj va fi de 6 miliarde de dolari. Călătoria va fi finanțată de sponsori și mass-media, care vor trebui să plătească pentru dreptul de a difuza sau de a face documentare video despre pregătirea cosmonauților pentru zbor pe Pămînt pînă la  sosirea lor pe Marte.

În acest an, reprezentanții proiectului Mars One vor alege patru persoane (doi bărbați și două femei), care primii vor merge pe Marte. Plecarea este programată pentru luna septembrie 2022 și sosirea - în aprilie 2023. Al doilea grup va zbura pe Marte în doi ani, conform planului de proiect. Nici unul dintre participanții la proiect nu se va întoarce înapoi pe Pămînt.

 

Sursa: forbes.ru

Keywords:

calatorie , cosmos , Planete

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
4525 locuitori

Gaidar este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Gaidar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4525 de oameni. Satul Gaidar a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.