21 october 2013, 10:44 Kaleidoscope views 9035
21 october 2013, 10:44 Kaleidoscope views 9035

Asteroidul Apophis va putea fi văzut cu ochiul liber pe cer

Foto: news-vlad.ru

Asteroidul Apophis are şanse mici să lovească Terra în anul 2029, potrivit estimării specialiştilor NASA, însă el va putea fi văzut cu ochiul liber pe cer.

Omenii de ştiinţă de la NASA susţin că Apophis prezintă o probabilitate de 2,7% de a lovi Terra în anul 2029, scrie inquisitir.com.

Asteroidul poate distruge o întreagă regiune şi are capacitatea de a declanşa un tsunami de dimensiuni nemaivăzute, în cazul în care se prăbuşeste în ocean.

Experţii NASA spun că pe 13 aprilie 2029 apropierea asteroidului va permite vizualizarea lui cu ochiul liber de către oricine.

Totuşi, conform unei noi estimări, probabilitatea ca el să ne lovească este mai mare pentru anul 2036.

Source: antena3.ro

Keywords:

asteroid , NASA , Pamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.