21 april 2015, 15:34 Sport views 8977
Moldova a găzduit în premieră Campionatul European de para taekwon-do
21 april 2015, 15:34 Sport views 8977

Moldova a găzduit în premieră Campionatul European de para taekwon-do

Premieră pentru Republica Moldova. Ţara noastră a găzduit pentru prima dată Campionatul European la taekwon-do pentru persoanele cu dizabilităţi. Turneul a reunit 89 de sportivi din 15 ţări.

Campionatul European la para taekwon-do s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Capitală.

"Acesta este primul pas pentru calificarea sportivilor la Paralimpiada de la Tokyo. Astăzi vor fi acumulate primele puncte. Echipa noastră de taekwon-do nu este una numeroasă, însă mereu câştigăm cele mai importante medalii", a spus preşedintele federaţiei de taekwondo din Moldova, Igor Iuzefovici.

"Pentru a da importanţă mai mare Federaţiei din Moldova şi pentru a atrage atenţia mişcării europene şi mondiale de taekwon-do, a fost luată decizia de a desfăşura turneul aici", a precizat preşedintele uniunii europene de para-taekwondo, Aleksandr Şlîcikov.

La Campionatul European de para-taekwon-do de la Chişinău au participat 89 de sportivi din 15 ţări. Moldova a fost reprezentată de Grigore Stratenco, care a fost învins în prima luptă. El practică acest gen de sport doar de opt luni.

"E prima luptă pentru mine. E un nou început pentru mine. Am primit un imbold pentru a înregistra performanţe la campionatele care vor avea loc în viitor", a zis sportivul Grigore Stratenco.

"Datorită acestor competiţii, persoanele cu dizabalităţi devin oameni cu posibilităţi nelimitate. Asta înseamnă că facem totul corect şi mergem înainte", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Serghei Afanasenco.

În acest weekend, ţara noastră a găzduit şi turneul internaţional de taekwon-do, G-1 Moldova Open. Sportivii noştri au cucerit în total opt medalii, dintre care două de aur.

Source: www.publika.md

Keywords:

sport , Moldova , taekwondo , Campionat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.