05 march 2015, 16:00 Sport views 8740
Pe data de 3 mai a fost dat startul primei etape a maratonului de ciclism alpin DAAC Velo Race (FOTO)
Photo: noi.md
05 march 2015, 16:00 Sport views 8740

Pe data de 3 mai a fost dat startul primei etape a maratonului de ciclism alpin DAAC Velo Race (FOTO)

Astăzi, pe data de 3 mai, în Chișinău a avut loc pornirea primei etape a maratonului anual de ciclism alpin DAAC Velo Race.

La maraton au participat atît profesioniști, cît și amatori ai acestui tip de sport. În total mai mult de 150 de doritori între vîrsta 18 ani și 46 s-au înregistrat în cursă.

La ora 11:30 s-a dat startul maratonului. Participanții maratonului urmează să parcurgă distanța de scurta durata - 40 de km și distanța de lungă durată – 60 km, pornind de la centrul comercial Megapolis.

Fanii acestui sport extrem au fost susținuți de către Vasili Chirtoca, fondatorul companie DAAC Velo Sport, ce face parte a grupului DAAC, candidatul PCRM la funcția de Primar General al Chișinăului.

Cum a declarat Vasili Chirtoca, «În conformitate cu programul social general, noi vom dezvolta și vom extinde infrastructura sportivă a capitalei, planurile și proiectele fiind gata demult. Orașul va susține pe viitor dezvoltarea culturii sportive a tineretului». Candidatul PCRM la funcția de Primar General al Chișinăului a promis că infrastructura pentru ciclism și deplasarea cu bicicleta în capitală se vor dezvolta în continuare.

Organizatorii evenimentului au pregătit, de asemenea, premii valoroase, diplome și medalii pentru cei mai rapizi, mai puternici și mai curajoși participanți. Pe ceilalți participanți ai maratonului îi așteaptă un program cultural interesant și bună dispoziție.

Source: www.noi.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
38 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Leordoaia a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.