05 december 2015, 16:15 Sport views 6542
Oraşul din centrul ţării va avea o echipă în Divizia Naţională
05 december 2015, 16:15 Sport views 6542

Oraşul din centrul ţării va avea o echipă în Divizia Naţională

Sărbătoare mare la Nisporeni! Oraşul din centrul ţării va avea o echipă în Divizia Naţională după o pauză de 17 ani. Speranţa Nisporeni şi-a a asigurat matematic promovarea săptămâna trecută, iar acum urmează ca oficialii clubului să depună actele pentru obţinerea licenţei naţionale.

Speranţa s-a înscris în 2013 în a treia ligă valorică, iar timp de doi ani a reuşit să ajungă până în Divizia Naţională. Echipa din Nisporeni şi-a asigurat promovarea în prima ligă în weekendul trecut, atunci când Speranţa a învins Sfântul Gheorghe cu scorul de 3-0.

Jucătorii sunt fericiţi că au reuşit această performanţă într-un timp foarte scurt.

„Acum nici nu am cuvinte, sincer chiar e un vis îndeplinit. În ultimii 17 ani la Nisporeni nu a fost aşa ceva şi desigur ne bucurăm enorm", a spus fotbalistul Mihai Bolun.

Jucătorii echipei cred că Speranţa este un proiect de lungă durată, iar clubul nu va avea aceeaşi soartă ca şi a echipei Veris, care s-a retras din Divizia Naţională la doar un an şi jumătate după ce a promovat.

„Cred că este un proiect de lungă durată şi o echipă serioasă cu ambiţii mari. Cu siguranţă ne vom bate de la egal la egal cu Sheriff sau Milsami", a declarat jucătorul Speranța, Ghenadie Ochincă.

Speranţa are cel mai tânăr antrenor din fotbalul moldovenesc. Cristian Efros are 23 de ani şi a promovat cu echipa în prima ligă la aproape un an după ce a preluat-o.

„De la început a fost un vis, iar acum totul a devenit realitate. Până la urmă echipa noastră a obţinut ceea ce a meritat, pentru că am muncit foarte mult şi am promovat. Speranţa este o echipă care din start a vrut să promoveze şi era presiune mare pe noi, însă până la urmă am reuşit", a declarat antrenorul Speranța, Cristian Efros.

Cristian Efros s-a înscris deja la cursuri pentru a primi licenţa respectivă pentru a putea conduce echipa şi în Divizia Naţională. Managerul grupării din Nisporeni este cunoscutul agent FIFA, Petru Efros.

Speranţa se antrenează la Stăuceni, însă meciurile de pe teren propriu le joacă la Nisporeni.

Echipa din centrul ţării are şi un grup organizat de suporteri activi, fapt de care nu benificiază mai multe cluburi din Divizia Naţională.

„Avem nişte suporteri extraordinari. Ei sunt ca al 12-lea jucător. Vin şi ne susţin mereu, indiferent dacă câştigăm sau pierdem", a mai adăugat jucătorul Speranța, Ghenadie Ochincă.

Speranţa Nisporeni a evoluat în Divizia Naţională de la prima ediţie, cea din 1992, până în 1998, cu o pauză de un an. Gruparea din Nisporeni a obţinut cel mai bun rezultat în prima ligă în 1997, atunci când s-a clasat pe locul şase.

Source: provincial.md

Keywords:

fotbal , sport , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.