08 march 2015, 15:51 Sport views 8130
Cinci medalii de aur au adus sportivii moldoveni de la Tbilisi (FOTO)
08 march 2015, 15:51 Sport views 8130

Cinci medalii de aur au adus sportivii moldoveni de la Tbilisi (FOTO)

Duminică, 2 august, s-au întors tinerii sportivi moldoveni de la Festivalul Olimpic al Tineretului European Tbilisi 2015, informează Noi.md.

Pentru prima dată în istoria participării la FOTE, delegația olimpică a Republicii Moldova s-a situat în clasamentul general pe locul VI din 50 de națiuni. Aceștia au adunat în palmaresul lor cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Succesul remarcabil a fost asigurat de evoluarea foarte bună a înotătorului Alexei Sancov, distins cu trei medalii de aur și una de argint, Ion Mihailov – medalie de au la judo, 55 kg; Alexandra Emilianov – medalie de aur la aruncarea discului; Tatiana Salcuțan – clasată pe locul II la natație.

Tinerii sportivi moldoveni participă la Festivalul Olimpic FOTE cu începere din anul 1993, reușind să obțină pe parcursul anilor 15 medalii. Campioane a FOTE au fost declarate Irina Erhan – judo, Olga Cristea și Tatiana Cicanci – atletism.

Marți, 4 august, va avea loc ceremonia de premiere a laureaților FOTE Tbilisi 2015, organizată de către Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.