19 september 2016, 15:20 Sport views 6958
La Chișinău s-a încheiat cursa de ciclism Chișinău Criterium 2016 (Foto)
19 september 2016, 15:20 Sport views 6958

La Chișinău s-a încheiat cursa de ciclism Chișinău Criterium 2016 (Foto)

Duminică, 18 septembrie, s-a încheiat cea de-a treia cursă de ciclism Chișinău Criterium, la care au participat 5.000 de persoane, care au cucerit distanțele de 32 și 48 km de ciclism și cursa de 15 km prin Chișinău. Organizatorul competiției − Sporter.md, cu sprijinul 999.md.

Startul mult așteptatei curse de ciclism Chișinău Criterium și a maratonul Velo Fun a fost dat în Parcul Afgan, mii de oameni bucurîndu-se de minunatul eveniment sportiv. De dimineața a fost deschisă zona pentru eliberarea pachetelor de start participanților la cursa de ciclism, precum și a 5.000 de tricouri participanților la maratonul gratuit Velo Fun.

În timp ce avea erau eliberate pachete și cadourile participanților la cursele de ciclism, oaspeții festivalului au putut lua cunoștință de diverse produse sportive, inclusiv, produse pentru nutriția sportivă, delectîndu-se cu mîncarea gustoasă oferită de partenerii Chișinău Criterium la tîrgul sportiv.

Înainte de începerea curselor de ciclism la distanțele de 15, 32 și 48 km a avut loc încălzirea pentru toți bicicliștii, prezentată de Clubul Oficial de Fitness MaxFitness. Către ora 11:00 participanții cursei Velo Fun s-au aliniat la linia de start, sub egida conducerii cursei.

3 ... 2 ... 1 ... START! Aproape 5.000 de bicicliști au pus concomitent în mișcare roțile cailor săi de fier, și au pornit uniți în jurul Chișinăului pentru a promova sportul și stilul de viață sănătos. Coloana de bicicliști era însoțită de responsabilii cursei de ciclism, Poliția mun. Chișinău și fotografi, care au fixat momentele cursei de ciclism.

Următorii care s-au aliniat la linia de start au fost 175 de participanți la cursa de 32 de kilometri. La ora 11:30 a început cea de-a doua cursă pentru cei mai rapizi piloți la probele șosea și mountain bike cross-country. Înaintea liderilor cursei de ciclism s-a deplasat mașina oficială Honda Civic Sedan, pe care era instalat ceasul.

Limita de timp pentru distanța de 32 de km - 90 minute (1 oră și 30 de minute), timp în care bicicliștii trebuiau să facă 10 ture pe bulevardul Moscova.

Primii clasați ai cursei de ciclism la distanța de 32 de km au devenit:

Masculin mountain bike cross-country

Locul 1 – Rostislav Șevcenco

Locul 2 – Damien Granier

Locul 3 – Artiom Carabaș

Feminin mountain bike cross-country

Locul 1 – Milana Sîtnic

Locul 2 – Elena Aseeva

Locul 3 – Ecaterina Morgun

Masculin Road Bike

Locul 1 – Serghei Rodin

Locul 2 – Evgheni Selivestrov

Locul 3 – Roman Turuta

Feminin Road Bike

Locul 1 – Ana Rodina

Locul 2 – Svetlana Zaicenco

Locul 3 – Ecaterina Papanaga

Cursa de ciclism s-a încheiat la ora 13:00, iar la start începeau deja alinierea cicliștii pentru distanța de 48 km pe biciclete de tip șosea și mountain bike cross-country. Organizatorii au anunțat startul și între cei 175 de piloți a început adevărata bătălie.

Limita de timp pentru cursa de 48 de km - 140 minute (2 ore 20 minute). Bicicliștii trebuiau să facă 15 ture.

Campioni la distanța de 48 km au devenit:

Maculin mountain bike cross-country

Locul 1 – Alexandr Ostrovschi

Locul 2 – Alexandr Danilov

Locul 3 – Eduard Dovicenco

Masculin șosea

Locul 1 – Andrei Vrabii

Locul 2 – Oleg Bimbaș

Locul 3 – Andrei Sobennikov

Feminin șosea

Locul 1 – Victoria Bondarenco

Locul 2 – Ana Cazacu

Locul 3 – Alexandra Chirilova

Fiecare participant la cursa de ciclism avea fixat la picior un cip electronic, care înregistra viteza sportivului și afișa rezultatele prin intermediul sistemului de Cronometraj Race Result.

Toți cicliștii care au ajuns la finiș la distanțele de 32 km și 48 au primit medalii comemorative, iar campionii absoluți de ciclism printre bărbați și femei la distanțele de 32 și 48 au fost premiați cu cupe, diplome, premii bănești și cadouri de la partenerii cursei de ciclism.

Pe tot parcursul cursei de ciclism, organizatorii Chișinău Criterium au fost ajutați de circa 150 de voluntari, cărora le sînt foarte recunoscători pentru sprijinul activ.

Mulțumiri speciale au fost aduse Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova pentru asistența oferită la desfășurarea unui astfel de eveniment de ciclism. Responsabilii evenimentului au adus, de asemenea, mulțumiri Primăriei Chișinău, care a contribuit la organizarea acestui eveniment într-un așa cartier minunat ca Rîșcani, și anume în Parcul Afgan.

Source: sporter.md

Keywords:

Chisinau , sport , ciclism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
801 locuitori

Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.