13 september 2012, 09:28 Sport views 7912
13 september 2012, 09:28 Sport views 7912

Moldoveanul Alexandru Paşa a devenit campion european şi a stabilit un nou record mondial

Alexandru Paşa (55 ani), a devenit triplu campion european şi a stabilit un nou record mondial la recentul Campionat European individual la triatlon forţă, desfăşurat la Lausanne (Elveţia), a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele federaţiei naţionale de profil, Boris Volosatîi, transmite MOLDPRES.

Alexandru Paşa a învins la proba genuflexiuni cu rezultatul 192,5 kilograme, ceea ce constituie un nou record mondial, a fixat la proba împins din culcat 165 kilograme, indice ce este o repetare a propriului record mondial şi a cîştigat exerciţiul dezdoiri de spate cu rezultatul 190 kilograme. "Îmi place enorm acest gen de sport şi îi consacru mult timp liber. Aceasta-i cheia succeselor înregistrate. Asta m-a şi determinat să plec din cont propriu la acest campionat", a spus el.

Performerul are în palmares cinci titluri de campion european şi a fost de două ori premiant la Europene, este de şase ori campion mondial.

Keywords:

moldovenii , Campionat , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.