09 january 2021, 15:00 Sport views 3116
Cea de-a 30-a aniversare a independenței Moldovei, marcată printr-un turneu de fotbal în Canada
09 january 2021, 15:00 Sport views 3116

Cea de-a 30-a aniversare a independenței Moldovei, marcată printr-un turneu de fotbal în Canada

Fanii fotbalului din Montreal, care au început să practice acest sport popular în Moldova, au sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a Independenței Republicii Moldova, participînd la un turneu amical la Dorval (Canada).

Potrivit vestitului jurnalist sportiv moldovean Nicolae Buceațchi, datorită eforturilor organizatorilor în competiții au fost atrase patru echipe care au jucat în sistem circular, fără a ține cont de vremea ploioasă.

Victoria în turneu a fost cîștigată de jucătorii echipei FC Moldova, care au învins toți rivalii și au cîștigat în plus două premii suplimentare.

Doi jucători au fost marcați ca campioni. Evgeni Frolov a fost desemnat cel mai bun portar, iar Marian Luca - cel mai bun jucător.

Unul dintre primii fondatori ai FC Moldova, Anatolie Zlotea, a ajuns la turneu cu premii tradiționale moldovenești - șampanie și vin de colecție - pe care le-a recomandat să le încerce la întoarcerea acasă.

Principalul organizator al sărbătorii de fotbal, Valeriu Puitîrziu, a fost mulțumit de rezultate, asigurîndu-i pe participanți că anul viitor vor fi invitate echipe moldovenești din alte orașe din Canada.

Source: noi.md

Keywords:

fotbal , turneu , Moldova , Canada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.