23 september 2013, 10:18 Sport views 9162
23 september 2013, 10:18 Sport views 9162

La Chișinău s-a desfășurat Velohora

Foto: locals.md

Peste 8 mii de oameni au participat astăzi la cea de-a cincea ediţie a competiţiei Velohora, invadînd Piaţa Marii Adunări Naţionale pe biciclete. Festivalul a fost completat cu elemente tradiţionale, iar doritorii au putut cumpăra obiecte de artizanat, relatează prime.md.

Că-i mic sau mare, fiecare participant s-a aliniat la cursa anului în ciuda ploii de afară. S-au pregătit prea mult, ca să renunţe în ultimul moment la competiţie.

Anul acesta, Velohora a purtat straie naţionale, iar cel mai ingenios participant a primit şi premii. Acest tînăr, de exemplu, spune că s-a deghizat în personajul Harap Alb. Timp de două săptămîni, el şi-a transformat bicicleta într-un cal alb, din fier.

După cursă, ce a durat 2 ore, cicliştii au participat la o tombolă, iar nouă norocoşi au cîştigat cîte o bicicletă profesionistă.

În timpul manifestărilor, cineva din mulţime, mai aprins de fire, s-a luat la harţă cu oamenii legii, scuipîndu-i şi înjurîndu-i. Tînărul riscă acum o amendă pentru huliganism. Astfel de incidente nu sunt în măsură să strice sărbătoarea, spun organizatorii evenimentului, care îşi doresc ca acest festival, devenit deja internaţional, să se transforme într-o tradiţie.

Tradiţional, evenimentul se încheie cu o horă, iar în acest an tonul dansului pe bicicletă l-a dat trupa Gîndul Mîţei.

Source: prime.md

Keywords:

Festival , ciclism , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.