18 december 2013, 11:10 Health views 8760
18 december 2013, 11:10 Health views 8760

Calitatea berii şi a producţiei alcoolice va fi testată de o Comisie centrală de degustare

Foto: moldpres.md

Calitatea berii şi a producţiei alcoolice va fi testată de o Comisie centrală de degustare. Acest lucru este prevăzut în Regulamentul privind modul de organizare şi procedura de evaluare a calităţii producţiei alcoolice prin metoda organoleptică, aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Comisia va fi instituită prin ordinul ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi va fi alcătuită din 21 de persoane. Membrii Comisiei vor fi selectaţi prin concurs. La acesta pot participa specialişti cu experienţă în domeniu de cel puţin cinci ani.

Sergiu Gheţiu, viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare a declarat la şedinţa Guvernului că evaluarea produselor va fi benevolă, iar deciziile adoptate de Comisie în urma evaluării vor fi cu titlu de recomandare.

Comisia nu va evalua şi calitatea vinurilor. Gheţiu a specificat că o comisie de degustare a vinurilor va fi creată ulterior pe lîngă Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Source: moldpres.md

Keywords:

alcool , Moldova , degustare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.