11 december 2015, 15:16 Health views 7194
Calendarul nou al vaccinărilor obligatorii
11 december 2015, 15:16 Health views 7194

Calendarul nou al vaccinărilor obligatorii

Începând de anul viitor, în Republica Moldova va avea un calendar nou al vaccinărilor obligatorii. Ministerul Sănătăţii a propus pentru dezbateri publice Programul Naţional de Imunizări pentru 2016-2020. Conform documentului, responsabilii propun reducerea numărului de imunizări obligatorii, care, în opinia specialiştilor internaţionali, ar fi ineficiente în lupta cu anumite maladii, relatează Radio Moldova Actualităţi.

După ce documentul va fi aprobat de Cabinetul de Miniștri, copiii din Moldova vor fi imunizați împotriva poliomielitei doar de cinci ori – la două, patru și șase luni de la naștere și la vârsta de doi și 6-7 ani.

O altă modificare propusă de autoritățile de la Sănătate la capitolul vaccinări ține de anularea revaccinărilor contra difteriei şi tetanosului pentru adulţii de 25 şi 35 de ani. Specialiștii spun că reimunizarea la această vârstă se face fără vreun rost, deoarece în regiune s-a îmbunătățit situația epidemică a difteriei.

Potrivit aceluiași document, pe lângă cele nouă preparate pentru imunizare incluse până acum în calendarul de vaccinări, mai poate fi adăugat încă unul. Este vorba despre vaccinul împotriva virusului Papiloma uman. „Vaccinul respectiv va fi promovat în calitate de vaccin opţional pentru fetiţele cu vârsta de 12 ani. Papiloma virus este principalul factor de risc pentru cancerul de col uterin, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer în Republica Moldova, în 2014 doar 71 la sută dintre nou-născuții din țară au fost imunizați împotriva acestei maladii.

Source: trm.md

Keywords:

vaccin , medicina , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.