01 june 2016, 11:53 Health views 6333
Gripa porcină a ajuns în Moldova
01 june 2016, 11:53 Health views 6333

Gripa porcină a ajuns în Moldova

Primul caz de gripă de tip AH1N1 din acest an a fost înregistrat în Moldova. Boala a fost depistată la o femeie din raionul Ungheni, în vârstă de 50 de ani.

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, persoana a fost infectată cu virusul AH1N1 sau aşa-numita gripă porcină.

Femeia a solicitat ajutorul specialiştilor imediat după apariţia primelor simptome, iar tratamentul a decurs fără complicaţii.

Gripa debutează cu nas înfundat, dureri de cap şi febră. Boala se manifestă, ulterior, prin dureri musculare, tuse şi vome.

Săptămâna trecută, au fost înregistrate peste 3800 de infecţii respiratorii.

În sezonul rece 2014 - 2015, 21 de moldoveni au murit, ca urmare a complicaţiilor provocate de gripă. Iar la sfârşitul anului trecut, virusul AH1N1 a făcut o victimă în regiunea Odesa, Ucraina.

Source: www.publika.md

Keywords:

boala , gripa , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.