22 august 2019, 00:01 Health views 18105
22 august 2019, 00:01 Health views 18105

Tăierea cartofilor înainte de gătit reduce cantitatea de minerale

Oamenii de știință de la Serviciul de Cercetare Agricolă (SUA) a declarat că procesul de preparare a cartofilor poate influenţa în mod semnificativ conţinutul de minerale în aceștia.

ăierea cartofilor înainte de preparare poate reduce timpul gătitului, dar aceasta ar priva tuberculii cu pînă la 75% din mineralele conţinute în ei. La aceste concluzii, în special, au ajuns geneticianul Shelly Janske și biologul Paul Bethke.

Janske şi Bethke au gătit şase soiuri de cartofi în  diferite moduri şi apoi au analizat variația conținutului de potasiu şi a altor zece minerale.

Oamenii de știință au testat, de asemenea, ipoteza că după ce  cartofii rămîn în apă timp de 24 de ore, pierd o mare cantitate de minerale. S-a dovedit însă că conţinutul de potasiu din cartofi nu a scăzut.

Deci, dacă doriţi să reduceți cantitatea de minerale consumate cu cartofi – tăiați-le înainte de preparare. Dacă, dimpotrivă, doriți să obţineţi un mai mare efect nutriţional – gătiți cartofii întregi.

Sursa: ecology.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.