Tăierea cartofilor înainte de gătit reduce cantitatea de minerale
Oamenii de știință de la Serviciul de Cercetare Agricolă (SUA) a declarat că procesul de preparare a cartofilor poate influenţa în mod semnificativ conţinutul de minerale în aceștia.
ăierea cartofilor înainte de preparare poate reduce timpul gătitului, dar aceasta ar priva tuberculii cu pînă la 75% din mineralele conţinute în ei. La aceste concluzii, în special, au ajuns geneticianul Shelly Janske și biologul Paul Bethke.
Janske şi Bethke au gătit şase soiuri de cartofi în diferite moduri şi apoi au analizat variația conținutului de potasiu şi a altor zece minerale.
Oamenii de știință au testat, de asemenea, ipoteza că după ce cartofii rămîn în apă timp de 24 de ore, pierd o mare cantitate de minerale. S-a dovedit însă că conţinutul de potasiu din cartofi nu a scăzut.
Deci, dacă doriţi să reduceți cantitatea de minerale consumate cu cartofi – tăiați-le înainte de preparare. Dacă, dimpotrivă, doriți să obţineţi un mai mare efect nutriţional – gătiți cartofii întregi.
Sursa: ecology.md
- Хаос в аэропорту Кишинева: Пограничная полиция отреагировала на недовольство людей
- Люди, родившиеся в Молдове и имеющие гражданство других государств, могут запросить признание молдав…
- Новый грандиозный концерт Константина Московича и Crazy Orchestra ©
- PROмарафон: вместе бежим, вместе спасаем жизни ©
- Молдова отмечает 10-летие либерализации визового режима
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1896
- Populația:
- 1194 locuitori
Hăsnăşenii Noi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hăsnășenii Noi și Lazo. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Drochia și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1194 persoane. Satul Hăsnăşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1896.
Comments
(0)