22 december 2016, 15:15 Health views 4646
Elveţia va acorda sprijin Moldovei în domeniul sănătăţii publice
22 december 2016, 15:15 Health views 4646

Elveţia va acorda sprijin Moldovei în domeniul sănătăţii publice

Elveţia va acorda Republicii Moldova sprijin financiar în sumă de peste patru milioane de franci elveţieni, în scopul consolidării capacităţilor de diagnosticare a bolilor netransmisibile, prevenirii şi controlului acestora, în special în regiunile rurale.

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, semnarea Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Sănătății și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, cu privire la implementarea proiectului „Reducerea poverii bolilor netransmisibile".

Ajutorul va fi acordat prin intermediul proiectelor de asistență tehnică, programelor de instruire pentru profesioniștii din domeniul sănătății și organizarea unor activități de informare.

Proiectul urmează să fie pus în aplicare de grupurile de lucru naţionale existente sau care vor fi create, cu sprijinul Institutului Elvețian Tropical de Sănătate Publică. Scopul final al proiectului constă în facilitarea accesului populației la servicii calitative și îmbunătățirea indicatorilor de sănătate la nivel național în domeniul respectiv.

Source: trm.md

Keywords:

Elvetia , sanatate , sprijin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
514 locuitori

Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.