05 march 2017, 14:15 Health views 40490
Serviciul de îngrijiri paliative pentru copii în spitale
05 march 2017, 14:15 Health views 40490

Serviciul de îngrijiri paliative pentru copii în spitale

Serviciul de îngrijiri paliative pentru copii va fi instituit în centrele de sănătate și a medicilor de familie, în spitalele raionale și în instituțiile medicale specializate. Copiii cu boli incurabile vor beneficia de asistență paliativă imediat după stabilirea diagnosticului, fie la domiciliu, în spitale sau în instituții medicale specializate. Măsurile sunt prevăzute în Protocolul Clinic Național „Îngrijiri paliative la copii", elaborat de Ministerul Sănătății.

Asistența paliativă va fi oferită pe toată durata bolii, iar planul de îngrijiri va fi stabilit de către medicii și familiile și va fi revizuit în funcție de evoluția maladiei.

Asistența paliativă va fi acordată de echipe multidisciplinare formate din medici de familie, pediatri, oncologi, asistenți medicali, kinetoterapeuți, asistenți sociali, psihologi, preoți, voluntari, rude și prieteni de familie. De asemenea, vor fi create echipe mobile de medici care vor transporta copiii bolnavi la spital sau la domiciliu după externare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, dezvoltarea serviciului de îngrijiri paliative va îmbunătăți calitatea vieții copiilor grav bolnavi.

Source: ipn.md

Keywords:

copii , spital , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
745 locuitori

Vîprova este un sat din cadrul comunei Puțintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 745 de oameni. Satul Vîprova a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.