19 may 2017, 16:35 Health views 4872
Servicii de îngrijire la domiciliu vor fi create la nivel naţional
19 may 2017, 16:35 Health views 4872

Servicii de îngrijire la domiciliu vor fi create la nivel naţional

Ministerul Sănătăţii şi Reţeaua organizaţiilor neguvernamentale, care oferă asistenţă persoanelor în etate sau bolnave, vor semna, în premieră, un acord de colaborare. Scopul cooperării este de a dezvolta, la nivel naţional, serviciile integrate de îngrijiri la domiciliu.

În Republica Moldova sunt înregistrate aproximativ o mie de organizații specializate în prestarea serviciilor comunitare, dintre care doar 30 sunt active. Ministerul Sănătății vrea să ajute aceste instituții să depășească dificultățile ce le întîmpină în procesul de acordare a serviciilor medicale şi sociale la domiciliu.

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale își doresc o conlucrare mai eficientă cu instituțiile medicale şi administrațiile publice locale. Ei speră că parteneriatul cu Ministerul Sănătății va contribui la consolidarea cooperării la nivel local, în domeniul acordării îngrijirilor la domiciliu.

În prezent, rețeaua acordă asistență medicală şi socială la domiciliu pentru cel puțin 60 de mii de persoane.

Source: trm.md

Keywords:

medicina , ajutor , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.