22 september 2017, 15:03 Health views 4246
CNAM le aminteşte elevilor şi studenţilor despre procedura de înregistrare la medic
22 september 2017, 15:03 Health views 4246

CNAM le aminteşte elevilor şi studenţilor despre procedura de înregistrare la medic

Pe perioada studiilor, elevii şi studenţii se pot înregistra pe lista unui medic de familie din cadrul instituţiilor medico-sanitare primare din apropierea instituţiilor de învăţămînt în care îşi fac studiile, informează Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). Pentru acesta, ei trebuie să respecte cîţiva paşi.

Astfel, pentru înregistrarea la medicul de familie sau schimbarea acestuia, este necesară completarea şi depunerea cererii de înregistrare. În cazul elevilor cu vîrsta de pînă la 18 ani, cererea este completată de reprezentantul legal al elevului. Studenţii şi elevii cu vîrsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales.

Dacă elevul îşi face studiile în cadrul unei instituţii de învăţămînt primar sau gimnazial din altă localitate, dar revine zilnic la locul de trai, cererea trebuie să fie depusă la medicul de familie care deserveşte familia acestuia, conform locului de trai.

În cazul în care elevul învaţă la o instituţie de învăţămînt primar sau gimnazial din altă localitate şi nu revine zilnic la locul de trai, cererea poate fi depusă la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde copilul îşi are locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă).

La schimbarea medicului de familie într-o altă instituţie medicală, solicitanţii trebuie să depună personal cererea semnată de medicul ales la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.