05 november 2023, 12:00 Health views 1584
Stație de producere a oxigenului medical la un spital din capitală
05 november 2023, 12:00 Health views 1584

Stație de producere a oxigenului medical la un spital din capitală

O stație de producere a oxigenului medical a fost instalată la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie. Echipamentul a fost procurat cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitate Umană „Kusanone”.

Astfel, instituția are o sursă permanentă de oxigen și aer comprimat – gaze medicale livrate cu o presiune constantă în șapte secții.

Generatorul produce într-o oră 17 metri cubi de oxigen medical, cu un nivel înalt de puritate, care este distribuit la prizele din secții printr-o țeavă nouă de cupru.

Potrivit Ministerului Sănătății, gazele medicale sînt importante în cazul pacienților care au nevoie de oxigenoterapie, respirație asistată, dar și în timpul intervențiilor chirurgicale.

Anterior, pentru asigurarea cu oxigen a secțiilor instituția folosea butelii. Costul stației de producere a oxigenului medical este de circa 100 de mii de dolari, asistență financiară nerambursabilă oferită de Guvernul Japoniei.

Source: noi.md

Keywords:

oxigen , spital

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.