17 may 2023, 12:00 Health views 1304
Mai multe spitale au fost dotate cu echipamente noi
17 may 2023, 12:00 Health views 1304

Mai multe spitale au fost dotate cu echipamente noi

Spitalele din FăleștiȘtefan VodăOrhei și Strășeni au fost dotate cu echipamente noi achiziționate cu bani din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Potrivit CNAM, Spitalul raional Fălești a achiziționat aparataj radiologic digital in valoare de 740 mii de lei. Spitalul din Ștefan Vodă a cumpărat un aparat de reciclare a deșeurilor medicale în valoare de 1 mln 241 mii de lei. Maternitatea municipală Numărul 2 a achiziționat aparataj pentru laborator în valoare de 255 mii de lei, transmite moldpres.

Un aparat radiologic a primit și Centrul de sănătate din Strășeni, în valoare de 1 mln 300 mii de lei, cu bani de la CNAM și-a dotat laboratorul și Spitalul din Orhei.

Conform sursei citate, echipamentul medical și infrastructura a 13 prestatori publici de servicii medicale din țară au fost îmbunătățite în anul 2022 datorită investițiilor efectuate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În urma participării la concursul de proiecte investiționale, acești prestatori au fost desemnați învingători și au implementat pe parcursul anului proiecte în valoare totală de aproape 10 milioane de lei.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1213 locuitori

Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.