Go to section: Literature
27 january 2014, 15:36 Literature views 13913
Antologia lui Eugen Cioclea a fost lansată la Chişinău
Photo: trm.md
27 january 2014, 15:36 Literature views 13913

Antologia lui Eugen Cioclea a fost lansată la Chişinău

Eveniment de o rară consistenţă intelectuală, dar şi de o sensibilitate aparte s-a produs la Librăria din Centru, unde a fost lansat volumul „Antologic” de Eugen Cioclea. Alături de fiica poetului, Laura Cioclea, editorii antologiei şi prietenii poetului au recitat versurile celui care a fost şi va rămîne „cel mai trist poet din Europa”.

Poezia lui Eugen Cioclea l-a inspirat întotdeauna pe actorul Andrei Sochircă. El i-a trăit în scenă mai toate poemele. Cu prilejul lansării noului volum „Antologic”, artistul a prezentat „Vreau să fiu cine-am fost niciodată”.

Redactorul cărţii, Emilian Galaicu-Păun i-a mulţumit fiicei poetului, Laura Cioclea, pentru faptul că i-a pus la dispoziţie manuscrisele cu poezii inedite ale tatălui său - peste 100 de pagini.

„Consider că este cel mai bun poet al secolului XX. A fost un poet apropiat. Îi sunt recunoscător. Graţie lui, am înţeles ce înseamnă cuvîntul”, afirmă Emilian Galaicu-Păun.

Regretatul Eugen Cioclea a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și din Republica Moldova. A debutat în anul 1988 cu volumul de carte „Numitorul comun”. În 1991, publică un nou volum intitulat „Alte dimensiuni”. Ultimul proiect poetic semnat de Eugen Cioclea, în 2001, se numește „Dați totul la o parte ca să văd”.

Source: trm.md

Keywords:

carte , literatura , scriitor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.