Go to section: Literature
09 september 2014, 16:53 Literature views 11385
Ion Druţă le-a prezentat cititorilor Republicii Moldova scrierile sale recente (VIDEO)
Photo: noi.md
09 september 2014, 16:53 Literature views 11385

Ion Druţă le-a prezentat cititorilor Republicii Moldova scrierile sale recente (VIDEO)

La 8 septembrie, scena Filarmonicii Naționale a găzduit prezentarea ultimelor două cărți din cele 8 volume, scrise de Ion Druţă, informează NOI.md.

La Filarmonica Națională „Serghei Luncheevici" a avut loc „Seară de creaţie cu frunze de dor" a lui Ion Druţă, dedicată lansării ultimelor sale volume din cele opt, pe care scriitorul le-a prezentat personal cititorilor din Republica Moldova.

„Singurătatea Păstorului" şi „Flori de Salcâm" sînt părţi integrante ale imensei opere a dramaturgului, în 8 volume.

„Acesta este un eveniment important pentru poporul nostru. Druță face parte din cohorta întîi a adevăratelor valori ale neamului nostru, restabilindu-i patrimoniul", consideră Ministrul Culturii RM, Monica Babuc.

Unul dintre redactorii și coordonatorii ediţiei respective a remarcat că "lucrul asupra cărţilor a fost dificil, desigur: Druţă ‒ la Moscova, noi ‒ aici, dar totuși am reușit să conlucrăm și să finisăm această operă. Iar un asemenea titan precum Ion Druţă nu are nevoie, de fapt, de redactori".

Punctul culminant al întîlnirii cu scriitorul a fost concertul oferit de Orchestra de Muzică Populară „Folclor" condusă de dirijorul Petru Neamţu, precum şi de cîntăreţul de operă Mihai Munteanu și de cîștigătoarea proiectului „Moldova are talent" Monica Pîrlci.

Printre oaspeții evenimentului s-au numărat: prima doamnă Margareta Timofti, ministrul Culturii, precum şi mulţi pasionaţi de creaţia scriitorului și dramaturgului, printre care şi elevi ai unor unele licee din capitală împreună cu profesorii.

"Dumnealui ne aduce aminte cine sîntem cu adevărat și că nu ar trebui să renunțăm la istoria noastră", a menţionat unul dintre profesorii de limba și literatura română.

Scriitorul spune că se simte şi la Moscova, și la Chișinău ‒ acasă.

Cele 8 volume ale operei sale recente, publicate într-un tiraj de 5.000 de exemplare, vor fi disponibile în toate bibliotecile din țară.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.