Go to section: Literature
22 january 2015, 10:33 Literature views 11566
Poezie moldovenească tradusă în limba neerlandeză
Photo: trm.md
22 january 2015, 10:33 Literature views 11566

Poezie moldovenească tradusă în limba neerlandeză

În sediul Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles a avut loc o seara de poezie cu participarea poetului din Republica Moldova, Nicolae Spătaru. Evenimentul a avut loc la 16 ianuarie şi a fost prilejuit de prezentarea antologiei „O floare de sânge cu petale ninse" de Arcadie Suceveanu (Een bloem van bloed met besneeuwde blaadjes) - prima carte de literatură din Republica Moldova tradusă în limba neerlandeză.

Publicația cuprinde versuri a zece poeți contemporani din Republica Moldova: Grigore Chiper, Teo Chiriac, Dumitru Crudu, Emilian Galaicu-Păun, Vasile Gârneţ, Diana Iepure, Aura Maru, Irina Nechit, Nicolae Spătaru și Arcadie Suceveanu. Traducerea versurilor a fost făcută de cunoscuții traducători flamanzi: Jan Willem Bos şi Jan H. Mysjkin.

Culegerea a fost prezentată în seara premergătoare și la Poëziecentrum din Gent, în prezența poetului Nicolae Spătaru și a celor doi traducători. Traducătorii Jan Willem Bos şi Jan H. Mysjkin și poetul Nicolae Spătaru au citit poeme în română şi neerlandeză, iar directorul ICR Bruxelles, Robert Adam, organizatorul evenimentului, a subliniat importanța promovării culturii și literaturii din Republica Moldova pentru reîntoarcerea țării noastre în spațiul cultural european.

Antologia dedicată poeziei din Republica Moldova constituie o premieră în spaţiul literar neerlandofon și continuă seria de volume de poezie românească publicate de Poëziecentrum cu concursul ICR Bruxelles.

Source: trm.md

Keywords:

poet , carte , limba , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
10556 locuitori

Parcani este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 64 km de Chișinău. Populaţia satului Parcani alcătuia 10 556 de oameni în anul 2000. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.