16 april 2024, 15:00 views 400
Scuarul de pe Colina Pușkin din capitală își schimbă aspectul văzînd cu ochii
16 april 2024, 15:00 views 400

Scuarul de pe Colina Pușkin din capitală își schimbă aspectul văzînd cu ochii

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu echipa Primăriei Chișinău au plantat circa 70 de arbori decorativi pe teritoriul Scuarului Colina Pușkin, în cadrul proiectului de amenajare peisagistică a spațiului public aflat în proces de reabilitare cu sprijinul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova.

Printre speciile plantate se numără 15 pini negri, 20 de tei cu frunza mare și 20 de cireși japonezi, alături de arțari roșii, stejar roșu și magnolie hibridă.

„Dintr-un teren abandonat de zeci de ani, am transformat scuarul într-un loc plăcut pentru relaxare, cu aspect îngrijit, dar și cu infrastructură pentru cei mici. Am creat alei, instalat iluminatul public, bănci și coșuri pentru gunoi, dar și am amenajat zona verde. De asemenea, am construit un teren de fitness, dar și un teren de joacă pentru copii. În scurt timp vom inaugura Scuarul Colina Pușkin alături de partenerii noștri de la Ambasada Poloniei în Republica Moldova”, a menționat Ion Ceban.

Investițiile totale în acest proiect sînt de circa 1,6 milioane de lei, dintre care contribuția municipalității este de circa 1,2 milioane de lei. Cealaltă parte a sumei vine din partea Ambasadei Poloniei în țara noastră.

Source: noi.md

Keywords:

Scuar , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.