02 december 2015, 15:55 Sculpture views 12800
Cel mai bun poliţist din Hînceşti este un cîine (VIDEO)
Photo: realitatea.md
02 december 2015, 15:55 Sculpture views 12800

Cel mai bun poliţist din Hînceşti este un cîine (VIDEO)

Cel mai bun poliţist din Hânceşti este un câine. Un ciobănesc german a reuşit să prindă patru hoţi în timp record, în chiar primele două zile de muncă. Patrupedul poreclit Boss este acum eroul întregului raion.

Deşi în paşaport îl cheamă Exon, câinele poliţist de la Hânceşti a fost poreclit Boss. În numai două zile, el a reuşit să-şi justifice numele şi să se impună prin calităţile sale. Un individ a spart luni un magazin din satul Mereşeni, dar nu a mai apucat să se bucure de bunurile furate. Boss l-a găsit în numai 10 minute.

"Câinele prelucrând urma de miros la primul furt de magazine ne-a dus până la casa bănuitului, până la poart", a afirmat chinologul, IP Hânceşti, Victor Ungureanu.

Performanţa patrupedului este cu atât mai impresionantă, întrucât aceasta a fost prima lui misiune. Văzând cât de priceput e, poliţiştii l-au luat şi a doua zi la intervenţii.

Căţelul detectiv a reuşit să ia urma a trei hoţi minori, care tocmai furaseră mâncare şi dulciuri dintr-un magazin din oraşul Hânceşti. Boss a reuşit să le simtă urma pe o distanţă de doi kilometri şi, în numai o oră, a dat de răufăcători.

"După rezultatele pe care le-a arătat până acum se adeverește că e un polițist adevarat, pentru noi descoperirea infracțiunilor este o rutină de serviciu, pentru câine este o joacă la urma i se dă obiectul preferat de exemplu o minge", a adăugat chinologul, IP Hânceşti, Victor Ungureanu.

Câinele detectiv este răsfăţat de două ori pe zi cu bucate alese din carne şi peşte. Boss stă la chinologul său şi are un regim strict - cel puţin două ore de dresaj pe zi. Din luna iulie, căţelul, împreună cu chinologul său au trecut un curs de instruire, timp de patru luni, iar după aceasta, Boss a stat câteva luni fără treabă. Acum, el a ajuns vedetă în Hânceşti.

"Aş vrea să fie mai mulţi câini de aceştia. Ca să nu mai fie furturi, să nu mai omoare oamenii în case".

13 inspectorate de poliţie din Republica Moldova au câini dresaţi în efectiv.

Source: www.prime.md

Keywords:

Moldova , Hînceşti , ciine , politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.