14 november 2015, 12:25 views 24366
Orașul din Moldova unde vor înflori 40 de mii de lalele (Foto)
14 november 2015, 12:25 views 24366

Orașul din Moldova unde vor înflori 40 de mii de lalele (Foto)

Reabilitarea și amenajarea spațiilor verzi din Orhei continuă și după încheierea sezonului de vegetație. În această perioadă sunt curățite, reamenajate și plantate mai multe zone din oraș. 

Astfel, de-a lungul str. 31 august, la intrarea în oraș din partea capitalei, au fost plantați 200 de arțari și semănată iarbă. Încă 130 de arțari s-au plantat pe str. Eliberării, iar alti 70 – în grădina publică Ivanos. Tot în parc au fost sădiți 50 puieți de conifere.

40 000 de cepi de lalele au fost plantate în parcul Ivanos, scuarul Europei, aleea monumentelor de pe str. V. Lupu, scuarul M.Eminescu și în rondurile de la intrarea în Orhei de pe șoseaua M2.  

Pentru întreținerea gazoanelor a fost procurat un tractor performant de tuns iarba pe suprafețe mari. Cu tractorul iarba este tăiată mult mai repede, iar munca angajaților de la spații verzi a fost ușurată. 


Source: www.orhei.md

Keywords:

flori , Orhei

Comments

 (3)
  • #3 Boris Reply Quote selected


          Все мои предки уроженцы города Оргеева, Орхей, Урив

                                 Multe Ani Inainte 

  • #2 BOB Reply Quote selected

         

                   Multe   Ani inainte !!

  • #1 Boris Reply Quote selected

     

           Поздравляю всех жителей Оргеева С Новым Годом ! Желаю благополучия и счастья      Как мне помниться он назывался ещё Орхей и Урив         

                                С уважением БОРИС БРАНДИС

           

 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.