Lemn din crucea lui Isus Hristos la Șoldănești

Creştinii din satul Olişcani raionul Şoldăneşti ziua de duminică au sărbătorit-o triplu. Pe lîngă faptul că oamenii au cinstit cea de-a şaptea zi şi sărbătoarea Tăierii capului Sfîntului Ioan Botezătorul, zeci de enoriaşi au venit să întîmpine şi sipetul cu fragmente din lemnul din crucea pe care a fost răstignit Isus Hristos şi moaşte ale mai multor sfinţi, toate aduse din Grecia.

Graţie lui Andrian Babin, parohul Bisericii sfîntul Nicolae din localitate, moaştele sfîntului Panteleimon tămăduitorul de boli, moaştele sfîntului Teodor Tiron şi părticică din răstignirea Domnului Isus Hristos au fost aduse la Olişcani. Mai mulţi tineri şi vîrstnici au venit la sfînta biserică pentru a se închina sfintelor moaşte şi pentru a se ruga de sănătate şi pace în familiile lor. La evenimentul sacru a participat un sobor de preoţi din republică.

După ce au finisat liturghia, enoriaşii s-au închinat în faţa lădiţei sfinte, după care au fost miruiţi cu ulei sfînt. În predica de la finalul slujbei, creştinii au fost anunţaţi că moaştele sfinţilor vor fi găzduite de lăcaşul Domnului din Olişcani mai multe zile, iar cei care au gospodăriile, dar şi sufletele deschise în faţa Domnului, vor fi vizitaţi şi la domiciliu.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
499 locuitori

Fedoreuca este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Fedoreuca a fost întemeiat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.