07 october 2014, 15:03 views 13034
Turnul de la intrarea în Cetatea Soroca îşi schimbă aspectul
Photo: trm.md
07 october 2014, 15:03 views 13034

Turnul de la intrarea în Cetatea Soroca îşi schimbă aspectul

Dacă aţi renunţat la destinaţiile străine şi preferaţi o călătorie prin Republica Moldova, atunci ar fi bine să ştiţi că în curînd porţile Cetăţii din Soroca se vor redeschide pentru vizitatori. Turnul de la intrare îşi schimbă parţial aspectul. Constructorii îşi depun silinţa ca Cetatea Soroca să redevină principalul punct de atracţie turistică atît pentru cei de acasă, cît şi pentru vizitatorii de peste hotare.

Nicolae Bulat, directorul Cetății Soroca, a relatat pentru Radio Moldova că reconstrucția este în toi, iar acum se corectează greșelile care s-au produs în urma lucrărilor de reparație din 1970. Conform proiectului, trebuie acoperite două turnuri.

Sursa citată afirmă că pentru efectuarea lucrărilor a fost efectuat un concurs, cîștigat de firma din România care a făcut restaurarea Cetății Neamț. „Ei au practică la alte cetăți, mănăstiri, la biserici medievale. Sunt implicați și 27 de meșteri de la Soroca care lucrează la amenajarea spațiului aferent și a căilor de acces. Unii meșteri lucrează alături de echipa restauratorilor", susține Nicolae Bulat.

Proiectul transfrontalier „Bijuterii medievale", de 3 milioane de euro, se oferă în premieră pentru restaurarea unui monument în Republica Moldova. Acesta are loc în cadrul programului operațional comun România-Ucraina-Republica Moldova și este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul instrumentului european de vecinătate.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1200 locuitori

Bădragii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat în partea de nord-vest a raionului, pe malul rîului Prut la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ şi la 230 km de Chișinău. La 01.07.2008 populaţia satului constituia 1200 de locuitori. Satul Bădragii Noi apare pentru prima dată pe harta judeţului Hotin după 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.