07 december 2023, 12:00 views 966
Victor Marahovschi:
07 december 2023, 12:00 views 966

Victor Marahovschi: "Gospodăria comunală a primăriei Ivancea nu-și îndeplinește obligațiunile directe"

Gospodăria comunală a Primăriei Ivancea refuză să-și îndeplinească obligațiunile directe de colectare și evacuare a gunoiului.

Despre acest lucru a declarat consilierul local al comunei Ivancea din raionul Orhei, Victor Marahovschi, în următorul său mesaj video către cetățeni, relatează Noi.md.

El și-a exprimat indignarea că Primăria Ivancea, în persoana primarului și a gospodăriei sale comunale, refuză, în orice mod posibil, să lucreze.

Victor Marahovschi și-a amintit că la începutul acestui an, pe 27 februarie, a vorbit despre problemele groapei de gunoi din satul Furceni, a spus că la cea mai mică rafală de vînt, tot gunoiul de acolo ajunge în sat, de acolo vin mirosuri. Gunoi se află și în afara perimetrului groapei de gunoi, dar nimeni nu îl adună, nu îl evacuează de acolo.

"La intrarea în sat există o priveliște atît de urîtă, încît este o rușine pentru primărie, în primul rînd. Dar de atunci nu s-a schimbat nimic, ceea ce puteți vedea uitîndu-vă la videoclipurile vechi și noi. De aproape cinci luni, același gunoi zace lîngă groapa de gunoi de-a lungul drumului fără nicio schimbare. Nimeni nu încearcă să-l scoată de acolo. Ce face gospodăria comunală? Gospodăria comunală caută gunoi la o întreprindere privată condusă de Victor Marahovschi", a declarat consilierul local al comunei Ivancea din raionul Orhei, demonstrînd un videoclip corespunzător.

"Iar acum vreau să mă adresez primarului și protejaților săi de la gospodăria comunală. Ați găsit gunoi? Băieți, începeți să lucrați! Sînteți angajați ai Primăriei. Sînteți plătiți. Fiți buni și îndepliniți-vă îndatoririle oficiale. Ocupați-vă cu problemele existente în satele din comuna Ivancea. În toate trei. Avem probleme cu apa, avem probleme cu drumurile, avem probleme cu gunoiul. Avem încă multe alte probleme. În loc să cheltuiți și să ardeți benzină sau motorină statului, în loc să vă cheluiți salariul, mergeți să lucrați!", a spus Victor Marahovschi.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.