04 december 2016, 15:00 Bird dishes views 6332
Peste 2000 puieţi au fost plantați în raionul Criuleni (Foto)
04 december 2016, 15:00 Bird dishes views 6332

Peste 2000 puieţi au fost plantați în raionul Criuleni (Foto)

În vederea insuflării unui sentiment de dragoste şi respect faţă de pădure, Inspecţia Ecologică Criuleni a desfăşurat în perioada 19 martie- 10 aprilie campania de plantare de arbori în com. Drăsliceni, com. Paşcani şi s. Slobozia-Duşca.

Acţiunea s-a realizat în parteneriat cu OS Criuleni care a asigurat puieţii, rolul esenţial al plantării puieţilor revenind voluntarilor din localităţile menţionate.

Au fost plantaţi peste 2000 puieţi: arţar, plop, salcie, salcîm, dar şi tei recoltaţi de voluntari. Lucrările s-au desfăşurat pe pante şi terenuri degradabile, care au fost ajustate pentru o împădurire eficientă, cu sprijinul unor agenţi economici din teritoriu, potrivit www.criuleni.md.

Inspectorii IE Criuleni au informat voluntarii despre importanţa grijii de ceea ce s-a plantat, explicînd că, pentru fiecare puiet ajuns copac matur a existat cel puţin un altul care nu a supraveţuit, răpus de secetă, păşunat, buruieni sau ger.

Bine de ştiut: Un sector de pădure purifică într-un an 18 mln metri cubi de aer şi reţine pe frunzele arborilor 80 tone de praf, funingine, zgure şi alte substanţe nocive.

Source: provincial.md

Keywords:

plante , copac , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Dişcova este un sat din cadrul comunei Puţintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1002 oameni. Satul Dișcova a fost menționat documentar în anul 1582.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.