22 april 2022, 13:30 Folk crafts views 2074
În capitală a fost lansată o campanie de informare a fenomenului de pungășie în transportul public
Photo: moldpres.md
22 april 2022, 13:30 Folk crafts views 2074

În capitală a fost lansată o campanie de informare a fenomenului de pungășie în transportul public

Autoritățile publice locale din capitală și Poliția au lansat o campanie de sensibilizare și informare a opiniei publice cu genericul „Alege siguranța, hoții nu își schimbă meseria!", transmite moldpres.md.

Municipalitatea Chișinău și Poliția îndeamnă locuitorii capitalei să fie vigilenți în perioada Sărbătorilor Pascale, în contextul amplificării furturilor de buzunare în transportul public. Îndemnul este parte a campaniei de sensibilizare și informare a opiniei publice, cu genericul „Alege siguranța, hoții nu își schimbă meseria!", lansată de forțele de ordine în preajma sărbătorilor, cînd în transportul public se atestă un flux sporit de călători.

Poliția atenționează că hoții de buzunare operează în unitățile de transport cînd sînt atestate aglomerații.

Potrivit reprezentanților forțelor de ordine, hoții de buzunare operează de obicei în grupuri, pentru a distrage atenția victimei, după care aceștia sustrag bunurile de valoare.

De la începutul anului, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 207 furturi din buzunare, în comparație cu 91 de infracțiuni atestate în anul 2021.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.